February 7, 2023

Linda Evangelista heeft haar CoolSculpting-rechtszaak van $ 50 miljoen geregeld nadat ze zes jaar geleden beweerde dat een zeldzame reactie op een vetreductieprocedure haar ‘misvormd’ had achtergelaten.

Het supermodel, 57, zei dat ze ‘gelukkig’ is om de zaak achter zich te laten en uitkijkt naar ‘een nieuw hoofdstuk’ in haar leven, waarbij ze haar vrienden en familie bedankt voor hun steun.

Deze week keerde ze ook terug naar het modelleren met haar eerste baan – een Fendi-modeshoot – sinds ze in 2016 stopte met werken volgens de procedure.

Case: Linda Evangelista (afgebeeld in juni) heeft haar CoolSculpting-rechtszaak van $ 50 miljoen beslecht nadat ze zes jaar geleden beweerde dat een zeldzame reactie op een vetreductieprocedure haar ‘misvormd’ had achtergelaten

Nadat ze de CoolSculpting-zaak had geregeld, zei ze dinsdag tegen haar 1,2 miljoen Instagram-volgers in een verklaring: ‘Ik ben blij dat ik de CoolSculpting-zaak heb geregeld.

‘Ik kijk uit naar het volgende hoofdstuk van mijn leven met vrienden en familie, en ben blij dat ik deze zaak achter me kan laten. Ik ben echt dankbaar voor de steun die ik heb gekregen van degenen die contact hebben opgenomen.’

In haar rechtszaak had Linda een schadevergoeding van $ 50 miljoen geëist, waarbij ze beweerde dat ze ‘brutaal misvormd’ was achtergelaten door de CoolSculpting-procedure van Zeltiq Aesthetics Inc, die volgens haar ‘het tegenovergestelde deed van wat het beloofde’.

CoolSculpting – de merknaam voor cryolipolyse, waarbij koude temperaturen worden gebruikt om vetophopingen te verminderen – staat ook bekend als body contouring en is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Weer aan het werk: deze week keerde ze ook terug naar het modelleren met haar eerste baan – een Fendi-modeshoot – sinds ze stopte met werken volgens de procedure in 2016

Tijdens de procedure wordt een apparaat dat onder het vriespunt is ingesteld, aangebracht op vetafzettingen, wat celdood in het weefsel veroorzaakt.

Zeltiq – een dochteronderneming van Allergan – verkoopt en geeft licenties voor apparaten die voor dergelijke procedures worden gebruikt.

MailOnline heeft contact opgenomen met Allergan voor commentaar.

Deze week keerde Linda officieel terug in de schijnwerpers nadat ze sinds 2016 nauwelijks was gezien, poseerde ze voor een gloednieuwe Fendi-advertentie terwijl ze de aanstaande modeshow van het merk promootte.

Ze deelde zaterdag een foto van de prachtige campagne op Instagram. Ze droeg een grijze trui en drie roze petten op haar hoofd, evenals een bruine zonnebril en handschoenen.

Ze droeg een paar Fendi-portemonnees terwijl ze wegkeek van de camera in de glamoureuze opname.

‘Op 9 september 2022 organiseert @Fendi een speciale modeshow in New York City om het 25-jarig jubileum van de #FendiBaguette te vieren, ontworpen door @silviaventurinifendi, en twee jaar geleden dat @mrkimjones bij het Maison kwam als artistiek directeur van Couture en Womenswear,’ ze ondertitelde de post.

Het modellenwerk was monumentaal voor de catwalkster, omdat het haar terugkeer in de industrie markeert na een pauze van zes jaar van het modelleren.

Gedurende de jaren ’90 was Linda een van de grootste modellen in de industrie, poseerde ze voor tal van bekende tijdschriften zoals Vogue, Cosmopolitan, Glamour, Elle en Marie Claire, en toonde ze haar spullen in catwalkshows voor grote merken zoals Chanel, Valentino , Dolce & Gabbana, Ralph Lauren en Giorgio Armani, om er maar een paar te noemen.

Ze stopte echter met werken in 2016, en in september onthulde Linda in een schokkende Instagram post dat de reden dat ze had besloten zich terug te trekken uit het publieke oog was omdat ze een zeldzame reactie op een cosmetische ingreep had ontwikkeld.

Linda kondigde destijds aan dat ze een rechtszaak had aangespannen tegen CoolSculpting’s moederbedrijf Zeltiq, omdat ze beweerde dat ze ‘permanent misvormd’ was door de procedure.

Procedure: Linda (afgebeeld in 2005) had in haar rechtszaak een schadevergoeding van $ 50 miljoen geëist, waarbij ze beweerde dat ze ‘meedogenloos misvormd’ was achtergelaten door de CoolSculpting-procedure van Zeltiq Aesthetics Inc.

Ze zei destijds in een Instagram-verklaring: ‘Vandaag heb ik een grote stap gezet in de richting van het rechtzetten van een fout die ik heb geleden en die ik meer dan vijf jaar voor mezelf heb gehouden.

‘Aan mijn volgers die zich hebben afgevraagd waarom ik niet heb gewerkt terwijl de carrières van mijn collega’s floreerden: de reden is dat ik op brute wijze werd misvormd door de CoolSculpting-procedure van Zeltiq, die het tegenovergestelde deed van wat het beloofde.

‘Het nam mijn vetcellen toe, niet af, en liet me permanent misvormd achter, zelfs na twee pijnlijke, onsuccesvolle, corrigerende operaties. Ik ben, zoals de media hebben beschreven, “onherkenbaar” achtergelaten.’

Linda zei ook dat ze paradoxale adipose hyperplasie (PAH) had ontwikkeld, een ‘zeer zeldzame maar ernstige bijwerking’ van de vetbevriezingsprocedure’, aldus Healthline.

De zeldzame bijwerking van cryolipolyse is gemeld bij 0,0051 procent van de 1,5 miljoen CoolSculpting-procedures die wereldwijd zijn uitgevoerd.

Met deze aandoening wordt het behandelde gebied groter in plaats van kleiner. Het kan een ‘pijnloze, zichtbaar vergrote, stevige, goed afgebakende massa’ onder de huid achterlaten.

Verwijzend naar een rechtszaak vervolgde ze: ‘Ik heb paradoxale adiposehyperplasie of PAH ontwikkeld, een risico waarvan ik me niet bewust was voordat ik de procedures had.

See also  Jennifer Lawrence dresses for comfort in Ugg boots and leggings

‘PAH heeft niet alleen mijn levensonderhoud verwoest, het heeft me in een cyclus van diepe depressie, diepe droefheid en de laagste diepten van zelfhaat gebracht.

‘Ondertussen ben ik een kluizenaar geworden. Met deze rechtszaak ga ik vooruit om mezelf van mijn schaamte te ontdoen en mijn verhaal openbaar te maken.

‘Ik ben het zo zat om zo te leven. Ik zou graag met opgeheven hoofd de deur uit willen lopen, ook al lijk ik niet meer op mezelf.’

Spreken met Mensen tijdschrift in een interview maanden later, vertelde de voormalige catwalkster hoe ze dacht dat ze gek werd en ‘stopte met eten’ toen er gezwellen begonnen te verschijnen op haar kin, dijen en buste – en hoe ze nu ‘vreesde om iemand tegen te komen die ze kent ‘ na tientallen jaren als catwalksensatie te hebben doorgebracht.

Op dat moment zei ze echter dat ze ‘klaar was met verstoppen’ en vertelde de uitlaatklep: ‘Ik kan zo niet meer leven, ondergedoken en in schaamte. Ik kon gewoon niet langer in deze pijn leven. Ik ben bereid om eindelijk te spreken.’

Vetreductie: in september zei Linda (foto in 2003) dat ze een rechtszaak had aangespannen tegen het moederbedrijf van CoolSculpting, Zeltiq, omdat ze beweerde dat ze ‘permanent misvormd’ was.

Ze legde uit hoe ze binnen drie maanden uitstulpingen op haar lichaam opmerkte, waarbij de beoogde gebieden groter werden in plaats van kleiner – voordat ze verhardden en gevoelloos werden omdat ze een zeldzame bijwerking van de procedure ervoer.

Ze vertelde People dat ze afgelopen september een rechtszaak had aangespannen tegen het moederbedrijf van CoolSculpting, Zeltiq Aesthetics Inc, voor een schadevergoeding van $ 50 miljoen, waarbij ze beweerde dat ze sinds de procedures niet in staat was om te werken.

De ster beweerde dat CoolSculpting aanbood om haar liposuctie te betalen om de door PAH veroorzaakte schade te herstellen nadat haar arts contact met hen had opgenomen. Ze zei echter dat Zeltiq aan de vooravond van haar liposuctie zei dat ze alleen voor de procedure zouden betalen als ze een vertrouwelijkheidsovereenkomst tekende – die ze weigerde.

In juni 2016 onderging Linda een liposuctieprocedure voor het hele lichaam, waarvoor ze beweert te hebben betaald. Vervolgens onderging ze in juli 2017 opnieuw een liposuctie en het is onduidelijk wie de kosten heeft gedekt.

Linda zei dat ze gedurende acht weken na de liposuctie gordels, een kinband en compressiekleding moest dragen om te voorkomen dat de PAH terugkwam, maar zei dat de aandoening na haar tweede liposuctie terugkeerde.

See also  Britney Spears ‘pulls a Jessica Simpson’ by wearing big sunglasses in Maui with husband Sam Asghari

Het model vertelde de outlet dat ze het niet langer kan verdragen om naar zichzelf in de spiegel te kijken als ‘het lijkt niet op haar’, en legde uit dat haar identiteit als ‘Linda Evangelista, supermodel’ nu ‘weg’ is vanwege de aandoening.

Onopvallend: Linda (afgebeeld in juni 2015) is nauwelijks meer gezien sinds ze de procedure onderging en stopte met werken als model

Ze voegde eraan toe: ‘Als ik zonder gordel in een jurk loop, krijg ik schuren tot het punt dat ik bijna bloed.

‘Omdat het niet hetzelfde is als wrijven met zacht vet, maar als wrijven met hard vet. [I can’t] leg mijn armen plat langs mijn zij. Ik denk niet dat ontwerpers me zullen willen aankleden met dat uit mijn lichaam stekende.’

Een vertegenwoordiger van CoolSculpting vertelde destijds aan People: ‘De procedure is goed bestudeerd met meer dan 100 wetenschappelijke publicaties en meer dan 11 miljoen behandelingen die wereldwijd zijn uitgevoerd.’

Ze voegden eraan toe dat zeldzame bijwerkingen zoals PAH ‘goed gedocumenteerd blijven in de CoolSculpting-informatie voor patiënten en zorgverleners.’

Linda is sinds de ingreep nauwelijks meer gezien. In februari stapte ze voor het eerst naar buiten zonder haar gezicht te bedekken, tijdens het winkelen op de trendy Chelsea Market in Manhattan.

Ze was eerder deze maand ook te zien op een zeldzaam uitje. De Canadese fashionista werd gespot terwijl ze het casual hield toen ze in New York City stapte in een joggingbroek en een oversized jas.

WAT IS PARADOXISCHE ADIPOSE HYPERPLASIE (PAH)?

Paradoxale vethyperplasie is een zeldzaam, niet eerder gemeld bijwerking van cryolipolyse.

Cryolipolyse gebruikt koeling om onderhuidse vetcellen te beschadigen en te vernietigen, zonder de huid te beschadigen om de hoeveelheid vet in het behandelde gebied te verminderen.

Dit fenomeen van PAK heeft een gerapporteerde incidentie van 0,0051% van de 1,5 miljoen CoolSculpting-procedures die wereldwijd zijn uitgevoerd. Veel artsen zien talloze gevallen in hun kantoren.

PAH veroorzaakt een geleidelijke vergroting van het behandelde gebied. Het treedt op wanneer de stimulus (het bevriezen van vetcellen) een reactionair proces in het vetweefsel activeert dat de vetcellen dikker en groter maakt in plaats van ze af te breken en het lichaam in staat te stellen ze te verwerken en te verwijderen.

Van PAH is alleen bekend dat het optreedt na een cryolipolyse of CoolSculpting body contouring behandeling.

PAH kan doorgaans niet worden bevestigd tot ongeveer 6 maanden na de procedure, waarbij patiënten klagen dat ze groter worden in de exacte vorm van de applicator, zoals hieronder afgebeeld.

BRON: WIFH.COM