February 9, 2023

Ze zei dat ze was gearresteerd en beschuldigd van huisvredebreuk, ondanks dat ze zich op openbaar terrein bevond, en ze was eindeloos dankbaar dat de Equation Campaign, die haar groep meer dan $ 400.000 heeft opgeleverd, haar steun bleef steunen.

“We hebben onze lichamen op het spel gezet omdat we geen andere juridische middelen hadden – we hadden niets”, zei mevrouw LaDuke. “We wisten dat we gearresteerd zouden worden.”

Voor sommige activisten is burgerlijke ongehoorzaamheid onverwacht bevredigend gebleken.

Peter Kalmus, een klimaatwetenschapper die voor NASA werkt, zei dat hij 16 jaar lang heeft geprobeerd om bedrijfsleiders, regeringsleiders en het publiek te dwingen op te treden tegen de klimaatnoodsituatie. Uiteindelijk concludeerde hij dat hij en de milieubeweging zwaar aan het verliezen waren.

In april heeft de heer Kalmus was een van de ongeveer 1.000 wetenschappers in 25 landen die het verkeer blokkeerden en zich vastketenden aan onder andere de poorten van het Witte Huis en deuren van bankfilialen als onderdeel van de Opstand van wetenschappers. De deelnemers werden niet betaald, maar de groep ontving $ 100.000 van het Climate Emergency Fund voor organisatoren en adviseurslonen, ruimtehuur en reiskosten.

Naderhand zei Dr. Kalmus – die opmerkte dat hij niet namens NASA sprak – feedback van over de hele wereld was binnengekomen die zei dat hij een verschil had gemaakt en mensen geïnspireerd had achtergelaten.

“Ik krijg elke dag berichten van mensen die zeiden dat het hen hoop had gegeven”, zei Dr. Kalmus. “Het leek die urgentie veel meer dan wat dan ook over te brengen.”

See also  Flash Flooding in West Virginia Prompts Dozens of Water Rescues