January 31, 2023

Gustavo Portela, een woordvoerder van de Michigan Republikeinse Partij, zei in een interview dat de partij zich geen zorgen maakte over de onstuimige aard van de voorverkiezingen en dat “aan het eind van de dag zullen mensen bij elkaar komen, en ze gaan om al het mogelijke te doen om dit najaar een Republikein te kiezen.”

De vier belangrijkste Republikeinse kandidaten voor het gouverneurschap, waaronder mevrouw Dixon, hebben allemaal twijfels gezaaid over de verkiezingsuitslag van 2020 en zeggen dat ze trouwe bondgenoten zijn van de heer Trump. Tijdens een debat in mei zeiden drie dat hij de echte winnaar was in Michigan (hij verloor met 154.000 stemmen), terwijl de heer Rinke zei dat er fraude was gepleegd, maar dat hij niet zeker wist of het genoeg was om de verkiezingen te fooien. (Er is geen bewijs van wijdverbreide fraude.)

Een kandidaat, Ryan Kelley, een makelaar in onroerend goed, heeft geprobeerd om de bekendheid van de beschuldiging van vier misdrijven voor zijn acties in het Capitool op 6 januari, in een stroomversnelling te brengen voor zijn campagne. Kiezers, zo betoogde hij in een interview, zijn “ziek van deze opstand-charade.”

Een super PAC, gefinancierd door de familie DeVos en die mevrouw Dixon steunt, heeft ook de heer Rinke geslagen en hem “gewoon onverkiesbaar” in een tv-advertentie. Het herinnert aan twee rechtszaken uit het begin van de jaren negentig waarin hij werd beschuldigd van: discriminatie op grond van geslacht en leeftijd en van het gebruik seksueel expliciete en racistische taal richting zijn medewerkers.

De heer Rinke regelde de zaken en zei in een interview dat de beschuldigingen “absoluut vals” waren.

See also  Russian Forces Reposition After Kherson Retreat

De primaire GOP had nooit zo controversieel mogen zijn.

Op weg naar dit jaar hadden de Republikeinen het kantoor van mevrouw Whitmer tot een belangrijk doelwit gemaakt.

Partijinsiders keken naar twee toprekruten – James Craig, een voormalige politiechef van Detroit, en Perry Johnson, een rijke zakenman – om te strijden voor de nominatie. Maar beiden kwamen niet in aanmerking voor de stemming nadat aannemers voor hun campagnes petities hadden ingediend met valse handtekeningen.